Blog

Definitivní rozloučení s blogem..

22.04.2019 16:06

Je to již 4 a půl roku od založení Vrbičkového webu.. do dnešního dne je do virtuálního světa vpuštěných již šest dílů Vrbičkových stránek a budou další :) Odkazy na díly 6+ už sem dávat nebudeme.. Lidé, kteří nás lépe znají dostanou do mailu pozvánku s odkazem nebo se musí dobře proklikat.. někde se možná ještě nějaký ten nový odkaz objeví :) S Vrbičkami číslo 1 se tedy loučíme. Nové díly jsou vedeny spíše jako fotodeník, neboť již není tolik času na vedení blogů a jiných zajímavostí. Zdraví Vrbičky! :) ♥♥♥

—————

Vrbičky 5

03.06.2018 14:26

—————

Vrbičky 4

11.02.2018 10:37

—————

Upoornění :)

13.05.2017 15:45

Upozorňujeme, že stránky Vrbičky 2 a Vrbičky 3- viz. odkaz níže byly aktualizovány :) Zdraví Vrbičky! :)

 
 

—————

Dodatek Kniha návštěv :-)

19.09.2016 22:00

Kniha návštěv zde je nadále funkční :-) 

vrbicky-cz.webnode.cz/kniha-navstev/

Dnes jsem se odhodlala odpovědět na pár vzkazů.. sice "trochu" opožděně, ale tak to holt s námi už bývá.    :-D Pište klidně dál, knihu zde sledujeme, píšeme a fotograficky dokumentujeme ale už na Vrbičkách 2 a brzy i na Vrbičkách 3 :-) Zatím pá pá :-)

—————

Vrbičky 2.díl

08.04.2016 10:34

Ahoj všichni! Rádi bychom Vás přivítali na svých nových stránkách "Dětské stránky Vrbičky 2.díl". Odkaz: detske-stranky-vrbicky-2-dil.webnode.cz/ Tento blog je tímto ukončen! :-)

—————

Souhrn událostí od podzimka :-)

06.04.2016 18:10

Ahoj :)

Tak v prvé řadě se moc omlouváme těm, kteří čtou náš blog, protože opravdu není čas psát a mnohdy ani ukládat fotografie, ale v tom se snažíme nebýt pozadu :-) Brzo zavedeme Vrbičky 2, což budou druhé stránky tohoto typu. Takový druhý díl :-)

Jinak se stalo spousta událostí a pár z nich stojí za uvedení do našeho blogu :-)

Měli jsme úžasného chlapečka, který nemohl být se svou maminkou, protože ta byla v tíživé situaci, tak jsme se stali na pár měsíců jeho náhradní rodinou, což bylo moc fajn :-)  Hodně jsme se přesvědčili, že bychom chtěli další sourozence třeba i na stálo tímto způsobem získané :-)  prostě takové, kterým rodina moc nefunguje, aby rodinu měly :-)

Na podzim jsme pouštěli draka, což bylo super :-)  (viz.fotogalerie podzim-zima 2015/2016)

...a jezdili k zubaři- to jen taková kapka nepříjemnosti...

Na podzim měla Šarlotka svátek a dostala velký set Baby Bron a spacák s koněm a koníka s mrkvičkou, který řehtá a otáčí hlavičkou :-) Slavil ale svátek i náš půjčený chlapeček a tak dostal jezdící blikající bagr a nějaké vkládací kostičky s vkládačkou a stavebnici a tyto dvě děti slavily svátky společně :-)

Pak šel náš chlapeček z naší hostitelské péče na Vánoce domů a už zůstal se svojí maminkou. Moc se nám stýská, ale měl by být se svojí rodinou, pokud mu bude fungovat :-)

Také jsme byli v Praze s Edvinkem na vyšetření, tak jsme se tam při té příležitosti byli podívat na národní divadlo a jeho architekturu. Edvin se Šarlotkou postavili sněhuláka hned z prvního sněhu- to byla Lili nemocná. Lili byla na bobování s družinou a Sofinka byla se Šarlotkou a Lilinkou na sněhu blbnout na hřišti- to byl Edvin nemocný. Šarlotka byla blbnout ve sněhu s lopatou se svým kamarádem Maťulou- to byly oba nejstarší nemocní. Dost jsme tuhle zimu byli nemocní :-( Edvínek chytil někde stafylokoka- i máma- dvakrát horečky. Ale teď už to se sluníčkem snad bude lepší :-)

Vánoce byly super :-) krásné a dojemné :-) 

Dárky, co si pamatujeme- Sofinka: mluvicí opice se svítící čelenkou :-) novou bundičku :-) čepici :-) trumpetku :-) mluvící                                                                 smějící se a plačící miminko :-) 

                                             Šarlinka: Kena a Barbie :-) velké auto na Barbie :-) hrající a svítící skříňku pro panenku :-)                                                                            dřevěnné chůdy :-) ponožky :-)

                                             Lilinka: Vlny :-) malý pletací stav na pletení taštiček :-) výrobu mýdel :-) obří porcelánovou                                                                       panenku :-)  ponožky :-) 

                                             Edvin: Robota maňáska Josefa :-) mp3 přehrávač :-) Sluchátka na ouška :-) puzzle :-) ponožky :-)

Pak měl narozeniny Ediesek a ty byly moc fajn :-) (vše viz. fotogalerie podzim-zima 2015/2016)

Dort byl banánovočokoládový s kokosem a dárečky Edvín dostal: vřetenový generátor, levitační magnetický přístroj na pokusy, nějaké vědecké knihy, jízdní kolo, protože když už má ten řidičák, tak by měl mít nové velké kolo :-D

*Pak měla narozeniny Šarlotka a dort byl ve stylu Eskyma. Dárečky dostala: malé panenky Barbie,panenku s barevnými vlasy, kuchyň pro panenky, pračku na panenky a Kena s vlasama :-D

*Lilinka měla současně s tímto svátek :-) Holky slavily spolu, jak již je tradicí :-)

Lilinka dostala dárky: krabičku s pomádou na rty a lízátkem, hodinky, porcelánovou panenku, panenku s řasami, vlny k pletení a boty :-)

*Dohromady dostaly holčičky ještě veliký dárek, který vyráběl brácha Edvin se strejdou Kamilem- velký dřevěný dům pro panenky a to i se schodištěm :-) 

*Také jsme se byli podívat na Konopišti na zvířátka a architekturu zámku.

*Pak jsme byli ještě v Praze něco vyřizovat a při té příležitosti se podívat na lodičky a v Mc Donaldu v prolezjzačkách na shake, protože nic jiného si tam nelze dát :-D blééé :-(

No a co se týče dalších akcí, tak na nás byla moc zima a drželi jsme se poměrně dost doma, protože zimu nemáme tolik rádi a i docela uvažujeme o přestěhování někam do tepla :-)

*Co se týče vyrábění, tak jsme dělali: Sněhuláka na okno :-) Hromadné balení dárků :-) Karavan z lega :-) Nějaké kresbičky :-) Domeček pro panenky ze dřeva :-) Kytičky na okno :-) Jarní děkoraci na vchodové dveře :-) Barvení vajíček :-) Výroba Bubáčků :-) 

*Fajn byly také velikonoce. 

Akorát Lilinka nám měla horečky i na velikonoční pondělí :-( 

Sofinka šla se mnou koledovat jen na chvilku a vykoledovala pár ňaminek a vajíček a ostatní děti (Šarlotka s Edvinem) se strejdou Kamilem koledovali po vsi dál a vykoledovali celý košík ňaminek a celkem 78 barvených vařených vajec.. 

*(Fotografie dodám do fotogalerie "Podzim-zima 2015/2016", "Výrobky všeho druhu i zajímavé fotografické pohledy :-)" a do "začíná jaro :-)", která však bude již ve druhém dílu Vrbiček! )

Pak jsme byli ještě zase nemocní, tak jsme byli zase doma a teď už cítíme jaro a začíná nám všem být lépe :-)

No a to je zatím asi vše, tak se musíme rozloučit. Pište nám do knihy návštěv, těšíme se na vzkazy :-) Ahoj :-)

 

—————

Bleskový shot :-D

06.02.2016 18:48

Ahojky, byly přidány fotografie :) fotogalerie podzim zima 2015-2016.. něco k nim pochopitelně napíšeme, ale nestíháme, takže to musíme odložit včetně popisků fotek :) Dík za pochopení všem sledujícím Vrbičky :) Pápá :)

—————

Cyklistický průkaz

14.10.2015 20:03

Ahoj! Edvin dnes získal cyklistický průkaz! Gratulace zasílejte do knihy návštěv :) Děkujeme!

—————

Kde jsme byli o prázdninách

05.09.2015 17:04

:) Ahóóóóój :)

...kecálci jsou zpět! Téměř celé prázdniny jsme nepsali, protože jsme pořád někde lítali, takže teď je řada na tom uvést vše zde na webu do pořádku- popsat zážitky a dodat fotky :)

 

*Určitě nemůžeme opomenout spoustu procházek třeba krmení slepiček nebo pro lusky nebo i jen tak na lítačku po vsi :)

*Pak jsme samozřejmě také jeli do Plzně, kde jsme společně navštívili: dětský koutek :) Křižíkovy sady, kde byl nějaký koncert :) Strouhu a sochy k lezení :) dále chatu na Hracholuskách, kde s námi byl ještě malý Míša a děda Vik :) tam také parník, který plul po Hracholuské přehradě :) koupaliště v Tlučné rovněž s dědou Vikem a s Míšou :) strejdu Kamila v Třemošné, kde jsme navštívili také hřišťátko a dělali ohýnek a papírové šatičky pro Šarlotku a byli na pár procházkách :)

 *Pak velké děti odjely do lázní a já, Šarlotka i Sofinka jsme zůstali v Plzni, tam jsme ještě absolvovali: jízdu Zoo-vláčkem, procházku kolem Zoologické zahrady, návštěvu Dinoparku, Skákací hrad před Domem pohádek, jízdu na koních na Šídlováku, koupání na Šídlováku, Dům pohádek (kde se strejda Kamil, který je stejně bláznivý, jako máma, převlékl za Večerníčka a dělal holkám šou :-), dále vycházku kolem Boleveckého rybníka a koupání v něm :)

*Pak jsme odjeli domů. Tam jsme opět chodili krmit slepičky. Pak jsme taky jeli do Jetřichovic na koupaliště, protože byla vedra :) a kromě vos to tam bylo super. Dále jsme byli na divadélku v Modré kočce (místní restaurace), kde si děti mohly zblízka prohlédnout loutky. Pak u nás před místní hospůdkou pověsili houpací síť a na té se holky vyřádily. Potom už přišel čas vyrazit pro děti do lázní a na ty jsme se všichni moc těšili :)

*Děti v lázních byly na dvou výletech se strejdou Lukášem (dlouholetý rodinný kamarád) a to v Tachovské jízdárně a v tematickém zábavním parku Boheminium. Kromě toho děti měly maškarní a nějaká divadelní představení+ lázeňské procedury. Do lázní však děti již nepojedou, neboť se jim více líbí rodinné akce a jsou dnes již mnohem zdravější, než tomu bylo dříve ve městě.

*S dětmi nás čekala předlouhá cesta vlakem, jejíž pauzou jsme zvolili Edvinkovi splnit sen se zas jednou projet na motokárách :) Mezitím si holčičky pochutnávali na džusu v restauraci u motokár :) Potom už jsme dorazili domů a tam se věnovali pár dní vybalování a odpočinku :)

*Doma se dělo zas několik akcí: Jetřichovické koupaliště jednou sami pěšo a jednou autem se strejdou Kamilem :) dále Rytířské divadlo, kde měly děti v kostýmech vstup zdarma a kde byla také možnost zkoušky potápění, kterou samozřejmě musely obě velké děti zažít, o tom žádná :) doma se také chodilo na hřiště si hrát a houpat se :) pak jsme ještě byli na jednom divadélku v Modré kočce i společně s velkými dětmi, které ho předtím kvůli lázním nezažily :) další místní atrakcí byl dětský den přímo u nás ve vesnici :)

*Poslední velkou hurá akcí byl velkovýlet, kdy jsme vyrazili do Prahy do Království železnic, poté do Zrcadlového bludiště a také na velké hřiště. Odtud jsme pak cestovali vláčkem dále do Zruče nad Sázavou, kde jsme se zaparkovali v kempu ve stanu, kolem kterého se nám ráno pásly kozy :-D a druhý den ráno jsme vyrazili na jeden krásný pološlechtický zámek a do muzea panenek, kde jsme spatřili panenky staročeské, německé, ale i čínské nebo indické. Pak jsme se vypravili na hřiště, kde byla kuličková dráha, spoustu zajímavých prolézaček a nebo také i dopravní hřiště s čtyřkolkami. V tento den jsme měli pak odjet domů, ale zapomněli jsme na hřišti spacák a tak jsme to riskli a běželi pro něj nazpět, avšak samozřejmě jsme nestihli vlak a tak jsme nakonec zůstali v kempu ještě jednu noc :)

Celé prázdniny se nám moc líbily a těšíme se na ty další :) Všechny fotky z celé letní sezóny, určené ke zveřejnění, najdete v sekci sezona 2015 :) Sláva nazdar výletu! 

—————

Akce :)

05.07.2015 09:12

Byly přidány nové fotografie do fotogalerie sezóna 2015 z akcí Slapy, Měřín bazén a zámek Radíč :) 

—————

Sofinky narozeninky

30.06.2015 18:20

Sofinky narozeniny se slavily o dva dni dříve... sice se mi to moc nelíbí první narozeniny takto šoupat, ale bohužel- strejda Kamil musel do práce a všichni jsme chtěli, aby byl přítomen. Průběh narozenin a vše kolem nich popíše Edvin, jelikož je to z malých tvůrců těchto stránek zatím nejlepší slohový talent :)

Ahoj, tady Edvin :) takže tedy, když to mám popsat...

Celou sobotu jsme dělali dort, ale stálo to za to, protože vypadal jako od cukráře. Najdete ho ve fotografiích. Potom máma dělala ještě takové hromádky z těstíčka z vloček a kakaa a také takové jakoby superkoule, které ale vůbec nedržely tvar a byly zabalené v marcipánu. 

V neděli dopoledne jsme připravili oslavu- všichni jsme se oblékli do kostýmů, strejda Kamil zapálil svíčku na dortu a Sofinka společně s mámou ji po zpívaném přání sfoukly. Potom jsme si všichni připili a nakrájeli dort, který už Sofinka značně dopředu sama naporcovala. 

Pak dostala Sofinka dětský telefon, který hraje a nějaké plenky, ale pak už byla z toho všeho unavená a začala brečet a tak jsme museli oslavu mírně přerušit a máma ji zkusila uspat. To ale nešlo, tak jsme šli ven a tam vše přesunuli. Tam Sofinka dostala dárky, hrála si tam a pak usnula. 

My jsme venku běhali s kamarády a mě se podařilo zabouchnout klíče a strejda Kamil musel lézt po žebříku potom oknem. To byla sranda. Nakonec jsme se v pořádku dostali zpět do bytu.

Když se Sofinka vzbudila, tak jsme šli dovnitř a Kamil už musel jet domů do Plzně. 

Pak už nevím, co bych napsal. Ještě snad to, že Sofinka dostala proutěný kočárek, měkkou kostičku se zvířátky, puzzle pro nejmenší, jezdící blikající autobus, rostoucí tepláčky a dřevěné odrážedlo- kravičku :-)

     

—————

ŠKOLNÍ BESÍDKA A VYSVĚDČENÍ

29.06.2015 18:28

:)  25.6. měli Jiřík Edvin a Lili Rozálka a celá jejich super škola besídku. Edvin přednášel o tom, jaká byla cesta na Blaník, kterou podnikl se školou v přírodě a Lilinka o zářijovém nástupu do školy. Děti skládaly básničky téměř samy a celé vystoupení jejich třetí třídy společně ještě s druháky bylo vlastně takovou rekapitulací uplynulého školního roku :) Bylo to moc hezké. Na vysvědčení měly děti vrbičky samé jedničky a to je fajn :) Také jsme se dozvěděli, že Edvin je nejlepší v matematice z celé třídy a že zatím ta jeho astronomka není až tak nereálná, tak jsme rovnou dohodli hodiny fyziky na příští rok a teď už jen prázdninám sláva zdar! :-D

—————

:) Sofinka :)

21.06.2015 09:32

Sofinka začíná mít vtipné dorozumívací schopnosti či spíše potřebu cosi dokonale analyzovat.. Rozlila včera čaj na zem a na stůl a na čisté prádlo, tak jsem jí trochu vynadala a Sofinka ukázala na louži a řekla: Epe! :-D

Nebo dnes, když jsme si říkali, kam pojedeme o prázdninách a já jí ukazovala lodičku, na které popluje, tak ukázala na lodičku a řekla: Kybu! :-D

Takže asi vše má svůj miminkovský vtipný jednoduchý název.. je to fajn :))

—————

Shrnutí

20.06.2015 20:47

:) Byly přidány nové fotografie za uplynulé období a to do fotogalerií "sezóna 2015" a "zvířátka a láska k nim" - akce: Blatná- krmení daňků + Plzeň- návštěva města, dětského koutku a strejdy Kamila :) Byli jsme i na bazénech a to v Příbramy a v Plzni, ale tam se mi zatím nepodařilo fotit :) takže z těchto vodních míst, kde je složitější mít na starosti více dětí... přidám fotografie až postupem času.. tam jsem zatím tolik nefotila.. Jinak velké děti v Plzni nebyly, protože ty byly na škole v přírodě, kde se jim také moc líbilo, ale nemáme tam odtud fotografie..

—————

:)

06.06.2015 11:52

SOFIJÁN CHODÍ!! :)) UŽ TAK ...NÁCT KRŮČKŮ.. :)))

:) OD VČEREJŠKA OD VEČÍRA :)

—————

První svátek Sofinky a deváté narozeniny Lilinky :)

29.05.2015 12:32

Sofinka měla první svátek :) 

Dostala nějaké hračky po Šarlotce, jako například mluvicí foťák pro miminka, žvatlací miminko, látkové měkoučké miminko v autosedačce na panenky :) knížku kočičku Káťu s prstovým maňáskem, zvonicí letadélko a míchačku :) Pak také byla obdarována kostýmkem čertovské nevěsty, knížku Víly, knížtičku s prstovým maňáskem, prstového maňáska Fanynku, nové šatičky, jídelní židličku a kozí kaše :)

Měla radost a úplně unavená šla spinkat :)

Lilinky deváté narozeniny :) :) Lili říká:

V pátek přijel strejda Kamil a celou sobotu se kromě montování počítačů také připravovaly moje narozky. Ty jsme oslavili v neděli. Dort dělala máma se strejdou Kamilem. Ráno přišel kamarád Jarda a byli jsme natrhat narozeninové kytičky. Blbli jsme venku a pak jsme se koukali na Ghomea a Juliet. Pak mě zavolali do kuchyně a tam byl můj dort z marcipánu, který jsem si přála. Byly na něm kytičky a napsáno Lili a devět svíčiček, které jsem musela sfouknout a také mi tleskali. Strejda Kamil pomáhal otevřít šampáňo a máma mi pomohla zakrojit dort. Ten byl moc dobrý. Všude po stole jsem měla dárky a nějaké ještě v krabici, ze které mi dali všichni dárečky potom. Všude jsem také měla vázičky s kytičkami a ty voněly po celém bytě. Dostala jsem dárečky: štěkajícího chodicího pejska na ovládání, miminko převlečené za králíčka, kaleidoskop, časopis, čtyřlístek k pěstování, jojo, deníček, petšopáky, korálky k vymodelování, šaty a legíny, kabelku a deštníček k vymalování a náušnice.

Mé narozeniny byly moc hezké a překvapily mě :)

Po naší společné oslavě se Sofinkou :) se máma zbláznila a převlékla se do fleecového kostýmu za žirafu a pak takhle běhala po vesnici.. pro mléko, s dortem a tak :-D Je prima mít mámu, která si umí hrát :-D

—————

Nikolas nám umřel

23.05.2015 20:41

22.5.2015 zemřel Nikolas- naše zvíře rodinné. Byl pohřben s náležitými opatřeními a obřadem před naším domem mezi dvěma smrčky a budeme na něho vzpomínat. Nikolasi, přejeme Ti šťastnou cestu do morčecího nebe a Šarlotka, které jsi byl nejlepším přítelem, na Tebe nikdy nezapomene.

—————

:)

10.05.2015 12:47

Sofinka chodí za ručičku a na nočníček! 

—————

Edvin píše :)

02.05.2015 12:45

Můj svátek

Svátek jsme slavili zpožděně, protože jsme čekali na strejdu, který byl v té době v práci a pak jsme se ještě rozhodli jet na čarodějnický rej. Já jsem měl masku Robina Hooda a cestou jsem se strejdou vyráběl svůj luk a šípy k němu. Byla to docela za ten den štreka. Ušli jsme celkem tak 8 kilometrů, což bylo super, protože rád chodím na výlety a běhám venku. Máma vyhrála čarodějnické první místo, což chápeme, protože jí odhalili. Pekli jsme si buřty nad ohněm a hráli soutěže a já jsem nic významného nevyhrál, tak jsem chvilku byl naštvaný, ale dostal jsem tašku dobrot a nějaké dárky, tak jsem byl potom rád. Pak jsme vyrazili domů a tam jsme šli spát. Můj svátek se slavil druhý den. Dostal jsem dárky. Hlavně rc člun, který jsem si dlouho přál a potom také zajímavé magnety, kterým se říká cvrčci a když se vyhodí do vzduchu naproti sobě, tak se střetnou a zacvrkají. Pak jsem také dostal dřevěnou skládací plachetnici, sirky, které jdou zapálit i o zeď, takový divný hlavolam, který jsem zatím nevyřešil, vyhazovací vrtulník, fandící houkačku a káču, která jde výborně roztočit. No a pak jsem ještě dostal pár dárků, ale už si je nepamatuji. To nevadí. 

—————

Čarodějný rej

01.05.2015 10:02

V sobotu 25.4. se uskutečnila super akce a děti vyhrávaly spoustu ňamin za masky a tancování a soutěže :)) 

Krom té - já jsem trochu nezvykle vyhrála 1. místo, jakby ne, když to bylo za nejhezčí čarodějnici :DDDD miss krásy by ze mě nebyla, tak aspoň miss čarodějnice :DDD a protože skoro nepiju, tak mi dali medovinu :))) tak jsme ji- protože byla 13%ní- vypili se strejdou Kamilem hned ten večer... aspoň byla sranda- mno tedy vlastně moc ne... protože já nezvykle usnula už v půl desáté a to je, co říct :DDD

Tak to jen taková maminky vsuvka :DDD

Děti si mají kde hrát a to je podstatné :) 

Z této akce přidám fotografie do příslušné fotogalerie- máme jich dost :) 

To víte, v zimě toho tolik není, to zalezu a jak medvěd ještě dlouho nevylezu, dokud nemám jistotu, že už nebude mrznout :DD Ale co, na Hawai se nechystáme a každý to nějak máme :DD  

—————

Sofinka Natynka stojí :))

19.04.2015 21:34

Tohoto dne se Sofie Nataela stala velkým tvorem a poprvé se postavila bez opory ručiček :)

Fotografii zatím nemáme :)) přidáme časem... zatím to je pársekundová záležitost :)

—————

:)

02.03.2015 15:54

Sofinka má dva zuby!!

—————

Šarlotky narozeniny a Lilinka svátek

26.02.2015 17:55
Šarlotka pypulínek měla 22.2. narozeniny :)

Už je jí pět let.. O svých narozeninách by ráda řekla:

"Moje narozky byly moc hezké. Měla jsem balonkyádu a dort se zvířátky, které vyráběli máma s bráškou a se strejdou.

Dostala jsem dárečky: plyšáčky Ernyho a Berta, ušitou panenku od sestřičky Lili, knížku od brášky, omalovánky, semišového růžového poníka s copánky, velkého bílého koně k barbie panenkám, malého lego poníka s kočárem, autíčko na dálkové ovládání s panenkou, čaposis (:-DD), puzzle, dřevěnné medvídky, samolepky, porcelánové kachničky, lego zámek, černé silonky, silonky s medvídky, prstýnek, náušničky v krabičce, od Lili s mámou ušitý vak.

Šla jsem pozdě spát a byla to zábava."

 

:) A naše Lilinka měla svátek.. jménem Lili Rozalia -slavíme na Lilianu...

Lilinka popsala svůj svátek sama :)

"Můj svátek se mi líbil a měla jsem hodně dárků. Dostala jsem: omalovánky, silonky, knihy Šití a Pohádky od brášky Edvinka, pletací set s kroužkem a vlnkami, mončičáka z roku 1977, rtěnku, prstýnek, malého sloníka do sbírky v krabičce ve tvaru slona, labuť na šperky, porcelánovou krabičku, časopis a nějaké oblečení. Po naší společné oslavě, když balónky už byly ufouklé se máma zbláznila a postavila stan v obýváku :)"

—————

zimní radovánky :)

09.02.2015 13:16

:) Zdravím všechny !

Včera jsme si užívali sněhu tady u nás, kde lišky dávaj dobrou noc i ráno :D

A Sofinka byla poprvé na bobech :)) Vylil se nám teplý čaj a pozdravili jsme v kravíně nové jednodenní telátko..

Nějakou dokumentaci hodím do galerie :)) byla to docela sranda :))

Sníh je fajn :)

—————

:)

05.02.2015 20:00

Sofie dnes řekla "Ham"! :))

—————

Edvinkovo popis vernisáže fotografií za uplynulé roky života - oslavy jeho 10. narozenin - hrubky s pomocí samozřejmě raději opraveny :))

26.01.2015 17:16
Čekal jsem, že bude obyčejná oslava, jako byla poslední dva roky. Ale máma udělala hezkou vernisáž a měli jsme švédský stůl. Máma se strejdou, který přijel na pár dní, upekli v noci medovník a prý jim trval 4 a půl hodiny udělat. Byl moc sladký, ale moc hezký. Já jsem snědl jen pár lžiček a přišel jsem na to, že mi chutná víc tiramisu :D
Pak, když jsem sfoukl svíčky a byl přípitek, tak mě přáli a máma řekla, že to není jen tak, protože to jsou jediné kulaté narozeniny za celé dětství. Potom na mě vymysleli hroznou věc a schovali mi všechny dárky a já jsem je musel hledat, ale nebylo to tak strašné, jen když jsem -jako první dárek- našel oblečení, tak jsem se bál, že nic jiného nedostanu.
Už nevím, jak to máma zvládla, ale vymysleli to na mě tak, že když už jsem vůbec nepočítal s tím, že dostanu velkou dráhu s mini autíčky na zpětný pohon, kterou jsem si přál, tak jsem ji nakonec jako poslední dárek našel.
Krom toho jsem dostal: samolepkové album s dinosaury,
                                           auto na dálkové ovládání, co poslala babi z Plzně,
                                           mini autíčka navíc,
                                           stetoskop pro doktory :D,
                                           komiks
                                           - no a zbytek si už nepamatuji ... :DDDD jdu si hrát s dráhou a zdravím všechny, co
                                           tohle vydrželi číst :)

 

—————

Sofie stojí a chodí!

20.01.2015 15:08

Naše malá Sofie už chodí kolem nábytku- no hezké, že :) na to, že jí ještě není ani sedm měsíců :)))

Ale padá :( A hodně, takže máme,co dělat...

—————

nová fotogalerie se zvířátky

18.01.2015 10:03

Byla přidána nová fotogalerie s našimi zvířecími miláčky :))

—————

Sláva!

14.01.2015 20:45

:) Tak jsme byli na imunologii s Edvinkem a vypadá to, že léky konečně zabraly..  sice léčba pokračuje dál a čekají nás ještě vakcíny a zatím to s léky vypadá na dlouho, ale konečně do něj přestanou píchat a také bude zdráv.. už bude lépe.. a plyne z toho i to, že zřejmě Edvin pojede do lázní :) Už se tam móóóc těší!! :)

—————

:)

09.01.2015 18:28

Ehmm.. no a tento rok :)) vlastně ještě nic nového... krom toho, že už byl konečně nějaký sníh a že jsme byli bobovat, což jsme zatím fotografiemi nestačili zachytit :)

—————

Seznámení

09.01.2015 09:24

:) Tak uvidíme, zda najdeme čas na tento net-deník :D

Jako první by určitě stálo za zapsání pár věcí o nás: jako například, že malá Sofinka se naučila žmoulat rohlíky a strašně jí chutnají :) malá Šarlotka už se umí podepsat a Lili s Edvinem jsou jedni z nejlepších ve třídě a konečně našli školu, kde je jim dobře a kde se rádi učí (a pak, že to nejde :) 

Pro seznámení: Sofince je půl roku a je to pilné miminko, které se vzteká, když nemá svoji důležitou často velmi vehementně

                         vyžadovanou svobodu :) miluje svůj svět a nás jako rodinu a miluje, když ví, že je o ni postaráno s Láskou,

                         nemá ráda cizí lidi a masové příkrmy- brrrr...

                         

                         Šarlotka je šikovná téměř pětiletá malá slečna, která ještě hodně zapásí s mluvením, poté, co jsme se rozhodli žít sami -

                         jen děti a máma. Je to ale pro ni velký krok a učí se čím dál tím lépe být svá a nebát se čehokoliv kolem..

                         Je to poklad, milující veškerou přírodu a život sám o sobě.

 

                         Lili je chytrá a umí hezky malovat a šít :) Komunikace je jí nade vše a rodina je pro ni důležitá. Miluje přátelství a výlety

                         s rodinou a kamarády.  Ve škole má ráda prvouku a výtvarnou výchovu.

                         Je jí dost na to, aby věděla, co je v životě důležité a málo na to, aby měla o tom pochyby :))

 

                         Edvin je inteligentní citlivý člověk s velkým Č.. bohužel i s poruchou imunity. Brzy mu bude deset let. Zajímá se o složitější skladby z lega a Merkuru,

                         vědu, teorii relativity, různé pokusy, bohužel občas i výbušniny, což se snažíme eliminovat, dále o přírodu, zvířata,

                         ekologii a o keramiku. Nade vše je mu rodina a nejmladší sestřička Sofi.

 

                         No a máma je máma- žije zejména pro děti a občas pro nějaký ten strom kolem :)) Vrba, jak má být,

                         co více k tomu povědět :)

 

Zajímavé zážitky budeme do blogu psát.. výlety a podobně a když se budeme nudit :)) což moc často není, dáme vědět, snad nás nějaký návštěvník pobaví :)) přejeme všem, aby se Vám naše stránky líbily a byly inspirací pro více rodičů k podobným bláznivinám :))

 

—————


Štítky

  1. o nás